ПРАВИЛНИК НА BULTRA CUP 2014

1. Отборите се състоят от 5+1 футболисти. В отборите право на участие нямат настоящи професионални футболисти.

2. Мачовете се състоят от 2 полувремена по 12 минути, като между двете полувремена има почивка от 1 минута. При равенство в редовното време се изпълняват по 5 дузпи.

3. При получаване на жълт картон, санкционираният футболист напуска терена за 3 минути, като след изтичането на 180-те секунди се връща на терена или бива заменен от свой съотборник. При получаване на втори жълт картон, играчът напуска терена и няма право да се върне на терена, а отборът му остава в числено намален състав.

4. При получаване на директен червен картон, играчът напуска терена и пропуска следващия мач на своя тим, а отборът му доиграва текущата среща с намален състав.

5. Ако даден отбор остане с по-малко от 4 футболисти на терена, заради натрупване на картони, срещата се прекратява, а на противника му се присъжда служебна победа.

6. Тъчовете се изпълняват с крак, а състезател от противниковия отбор трябва да е на минимум 3 метра от изпълнението. Аутовете също се изпълняват с крак.

7. При връщане на топката към вратаря, той НЯМА право да я хваща с ръце.

8. Не се допускат шпагати, застрашаващи здравето на противника.

9. След отбелязването на попадение, голмайсторът съобщава името си на главния съдия. Играта се подновява с център.

10. Отборите имат право да извършват неограничен брой смени по време на мача, като това става само след подаден сигнал от главния съдия.

11. Футболистите могат да играят само с обувки за изкуствена трева. Няма да бъдат допускани в игра състезатели, които носят обувки с бутонки за трева с метални, пластмасови и прочие бутонки.