Три промени в правилника на турнира, Sky Team преустановяват участието си

on .

Организаторите на Bultra League въвеждат три нови правила към правилника на турнира. Правилата засягат отложените мачове, броя на трансферите и крайното класиране. Тимът на Sky Team се отказа от участие в турнира.

Правило №1 - Отбор, който не отложи своя мач поне 48 часа преди зададения начален час в програмата и не се яви на него, в следствие на което претърпява служебна загуба с 0:3, ще бъде санкциониран с парична глоба в размер на 30 лева.

Правило №2 - След края на първия полусезон отборите ще имат право да картотекират до 21 футболисти в своя списък. Тимовете нямат право да премахват състезатели, които вече са картотекирани.

Правило №3 - При равни точки между два или повече отбора, класирането се прави според тяхните директни мачове. При равенство в директния мач на по-предно място се класира отборът с по-добра голова разлика.

В следствие на решението на Sky Team да напусне турнира, организаторите решиха следното - резултатите, които Sky Team е постигнал до момента, се запазват. В оставащите мачове до края на полусезона на съперниците на тима се присъждат служебни победи. След края на първия дял от шампионата ще бъде обявен конкурс за заемане на мястото. Всеки тим може да изпрати своята заявка на мейла на турнира - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , като крайният срок за заявление е 31.12.2012 година. След това на пресконференция чрез жребий ще бъде изтеглен отборът, който ще се включи в надпреварата.

Правилата влизат в сила от 17.11.2012 година.